Forum » przejdź wyżej

Marston's Oyster Stout

Dodano: 29.05.2007 00:16 | Link #

Ten wątek poświęcony jest piwu Marston's Oyster Stout

Pierwszy post tego wątku założony został automatycznie przez system na żądanie użytkownika slobodan, który chciał podyskutować o tym piwie.
Podczas dyskusji prosimy pamiętać o zasadach obowiązujących na forum oraz nie zbaczać zbytnio z tematu.̣ۤ

W poście otwierającym dyskusję znajdują się także pewne ważne informacje związane z danym piwem, takiej jak historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu oraz kwestie związane z różnymi, bywa że współistniejącymi równocześnie, wersjami danego piwa.

Historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu w piwie Marston's Oyster Stout

brak danych

Współistniejące różne wersje tego piwa

brak danych

Zapraszamy do dyskusji!

Różnych piw: 605 | Browarów: 200 | Państw: 28
Dodano: 29.05.2007 00:21 | Ostatnia edycja: 29.05.2007 00:22 | Link #

Na obecną chwilę chyba mój ulubiony lany stout dostępny w naszym cudnym, pomrocznym kraju ;)
Odkąd Beamish jest praktycznie nieosiągalny (w każdym razie w moich rejonach) oraz odkąd Murphy's, jakkolwiek jest - to z reguły knajpy oferują go źle nalanego lub schodzi zbyt wolno, przez co stare piwo robi się mniej smaczne - Oyster's Stout stał się moich ulubionym ciemniakiem dostępnym w knajpie. A może to zasługa Old Centrala? Kto wie :)
Jednego jestem pewny - to cudowne piwo, dostępne jest z kija pięć, góra dziesięć minut drogi na piechotę od mojego obecnego miejsca zamieszkania. I zamierzam to wykorzystywać. Nagminnie. I z premedytacją :D

Dodano: 17.03.2008 19:33 | Link #

to piwo rzeczywiscie jest pyszne - tylko szkoda ze takie drogie. dycha za butelke to duzo, zeby je moc pic czesciej

Dodano: 17.03.2008 19:53 | Link #

Przesadzasz ;)
Widziałem to piwo w 3 sklepach i nigdy nie kosztowało dychę. W zależności od sieci jego cena oscylowała między 9,95 a 9,99 PLN ;)

btw - i tak uważam ją za wygórowaną dlatego, wolę pić to piwo z kija. Kosztuje 8 PLN i, co podkreślam, smakuje jednak lepiej niż z butli...

Miranda Lotto :)
39 Wyślij
Dodano: 17.03.2008 22:47 | Link #

musimy pojsc do tej knajpy jak znow bede w sosnowcu :D

Miranda Lotto :)
Dodano: 17.03.2008 23:34 | Link #

Ależ bardzo chętnie :D

Dodano: 15.06.2008 16:07 | Link #

Byliśmy wczoraj. Po pierwszej serii Marstonsów zrezygnowaliśmy z niesmakiem i przerzuciliśmy się na Tuchery.
Nie wiem czy coś się podziało z całą partią, czy może z tą konkretną beczką, ale piwo było kwaskowate, niesmaczne i smakowało jak kompletnie coś innego. Jednym słowem, trauma...

Dodano: 18.06.2008 13:54 | Link #

Dodatkowo- ledwo co sie rozpędziliśmy, musieliśmy hamować, bo pani w "bawarskiej spódniczce" zamykała lokal.
Co do Marstonsa- rzeczywiście nie był najlepszy. Pewnie tak sie dzieje ze Stoutami, bo podobna traumę przeżyliśmy z Murphysem...

Dodano: 18.06.2008 14:26 | Link #

Tak się dzieje ze stoutami jak się zbyt dawno beczkę otworzyło. Mnie z Martsonsem spotkało coś takiego po raz pierwszy (i oby ostatni...)

Forum » przejdź wyżej