Forum » przejdź wyżej

EB Premium

Dodano: 18.09.2008 20:29 | Link #

Ten wątek poświęcony jest piwu EB Premium

Pierwszy post tego wątku założony został automatycznie przez system na żądanie użytkownika Carlos, który chciał podyskutować o tym piwie.
Podczas dyskusji prosimy pamiętać o zasadach obowiązujących na forum oraz nie zbaczać zbytnio z tematu.̣ۤ

W poście otwierającym dyskusję znajdują się także pewne ważne informacje związane z danym piwem, takiej jak historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu oraz kwestie związane z różnymi, bywa że współistniejącymi równocześnie, wersjami danego piwa.

Historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu w piwie EB Premium

brak danych

Współistniejące różne wersje tego piwa

brak danych

Zapraszamy do dyskusji!

Różnych piw: 605 | Browarów: 200 | Państw: 28
Dodano: 18.09.2008 20:31 | Link #

Witam. Czy ktoś posiada może choć drobne informacje, czy piwko to jest w ogóle gdziekolwiek produkowane (pewnie jeśli już to Elbląg), albo alternatywnie czy gdziekolwiek istnieje jeszcze choć kilka nienaruszonych buteleczek (po prawdzie wystarczy jedna)? EB pijali moi rodzice, a że sam nigdy nie zasmakowałem byłoby wielką stratą. Widziałem kilka neonów-reklam EB w łodzi (sztuk: dwie), ale niestety nie udało mi się namierzyć który to właściwie punkt reklamują...

Miranda Lotto :)
39 Wyślij
Dodano: 18.09.2008 22:45 | Link #

Piwo jest dostępne w Elblągu, ale niestety niełatwo je zdobyć. Za to w USA można je kupić bez problemu. Jak je kiedyś gdzieś zdobędę, to postaram Ci się podrzucić, chyba, że jakiś Piweczkowicz wcześniej da Ci cynk, gdzież można je dostać ;)

Dodano: 18.09.2008 23:42 | Link #

Hm.... Pozytywnym na pewno jest, że w ogóle JEST dostępne i z tego się cieszę... ale że nawet w Elblągu o niego ciężko to mnie trochę zaskoczyło. :) Tak samo jak z tą historią o USA... w razie czego przebywa tam przez jakiś czas kolega, może uda mi się jakoś z nim skontaktować. Do niedawna u mnie w garażu wisiała sobie po nim puszeczka (to właśnie dzięki niej przypomniałem sobie o nim), ale została niestety brutalnie przerobiona pod moją nieobecność przez mojego dziadka na łaty do rynny... No nic, dzięki za pomoc, eersen. :)

Dodano: 19.09.2008 04:26 | Link #

EB jest wyłącznie warzone dla odbiorców zagranicznych (USA, Egipt...) a nie ma mowy aby ta marka była gdziekolwiek w Polsce dostepna. Tak więc bardzo proszę kol. eersen nie rozsiewać takich polotek, że EB jest dostępne w Elblągu.

Dodano: 19.09.2008 10:28 | Link #

Nie wiem w takim razie jak wytłumaczyć te robiące nieco nadziei reklamy w Łodzi... wyglądały na dość nowe i zadbane, no chyba że ich właścicielom chodziło tylko o przyciągnięcie wzroku klienta... Ciekawe w takim razie czy znajdę gdzieś EB w sklepie z zagranicznymi, importowanymi piwami? :P :D

Dodano: 19.09.2008 10:56 | Link #

GŻ pogrzebała już ta marke. I nie ma szans na zakup tego piwa w Polsce.

Dodano: 19.09.2008 11:00 | Link #

To byłyby wtedy piwa reimportowane. Ewenement na skalę hm... światową (poza, rzecz jasna, reimportowanymi komputerami w celu obejścia podatku VAT ;))
Może kiedyś kiedyś będzie się je dało w jakiś sposób wygrać na Piweczku. Skoro dało/da się Portera z Okocimia... ;)

Dodano: 19.09.2008 11:02 | Link #

[ abernacka napisał(a) ]
GŻ pogrzebała już ta marke. I nie ma szans na zakup tego piwa w Polsce.

Chyba nie do końca "pogrzebała". W końcu coś tam eksportuje, nieprawdaż? ;)

Dodano: 20.09.2008 03:08 | Link #

Na specjalne zamówienie bardzo dobrego klienta któremu sie nie odmawia.

39 Wyślij
Dodano: 20.09.2008 12:47 | Link #

otuz to :) na specjalne zamowienie od pewnych osob jest dostepne w Elblagu :)

Dodano: 20.09.2008 17:26 | Link #

Nie przeinaczaj proszę faktów. Podąrzając takim tokiem myślenia mam w Gdyni Portera z Brzeska non stop.

Dodano: 20.09.2008 17:26 | Link #

PS. EB zrersztą także.

Dodano: 22.09.2008 18:54 | Link #

Hm... Niezrażony niczym rozpocząłem poszukiwania, a nóż coś kiedyś się znajdzie (może ktoś przechowuje to jako cenną pamiątkę rodzinną / zabytek?). Pierwszy lokal w Łodzi znajdujący się pod szyldo-neonem "EB" spalony, ruda pani ekspendientka z rozbajająco szczerym uśmiechem pokręciła bezradnie głową... Pozostały jeszcze dwa inne miejsca, które niebawem sprawdzę, a potem cóż... Wyprawa do Elbąga chyba. Albo liczyć na dobry wzrok kolegi z USA oraz spore szczęście. Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem! _

Dodano: 22.09.2008 19:44 | Link #

Ufanie w siłę neonów reklamowych to nie jest dobry pomysł... Mógłbym Ci pokazać w Krasnymstawie sklep spożywczy z neonem "Roger Pils". Jak myślisz, kupilibyśmy tam to piwo? ;)

Dodano: 22.09.2008 22:48 | Link #

Carlos wybij sobie z głowy że w Elblagu znajdziesz EB.

Dodano: 23.09.2008 00:27 | Link #

Jak to mówią - nadzieja matką głupich. A głupi do sera się śmieje. Abernacka - nie wiem skąd ten totalny pesymizm / przekonanie o przegranej sprawie... Jesteś może z Elbląga? Wiem, że o od 1999 roku minęło naprawdę sporo czasu, ale cóż zaszkodzi mała wycieczka? Tak samo jak nawiedzaniem lokali-trupów, nie sprzedających tego z czym się afiszują... Trochę przygody, Panowie! ;) A nóż spotkam jakąś Babiczkę z Elbąga która za przysługę wręczy mi ostatnie EB które trzymała jako pamiątkę po zmarłym mężu? Kto wie.... ;) To nie walka o kobietę swych snów czy inne egoerekcyjne przedsięwzięcie, nie-zdobycie piwa a poszukiwanie też może być pouczające...:)

PS. abernacka, eersen, dzięki za info / przestrogi
PS2. slobodan.... czymże do kroćset jest Roger Pils? xD

Dodano: 23.09.2008 01:02 | Link #

[ Carlos napisał(a) ]
PS2. slobodan.... czymże do kroćset jest Roger Pils? xD

Piwem, panie, piwem! Świętej pamięci, ale jednak piwem ;)

Dodano: 21.10.2008 20:59 | Link #

Witajcie wszyscy. Na giełdzie w Grodzisku w sierpniu rozmawiałem z gościem z Elbląga. Miał etykiety EB w językach niemieckim i angielskim. Mówił, że jeszcze w latach 90. ówczesne Elbrewery podpisało długoterminowe kontrakty zagraniczne na eksport EB (chyba w butelkach 0.33) na różne rynki. Grupa Żywiec wycofała markę z Polski, ale kontrakty zostały i małe (jak na koncern) partie wyjeżdżają z Elbląga (a może i z warki, Leżajska, żywca itd.) w świat. Piwa nie widziałem od lat, ale pewnie gdzieś na półkach w USA, UK i Niemczech można dostrzec...

PS. Carlos - Rogersa z Tesco nie znasz?

rkpior

Dodano: 23.10.2008 22:42 | Link #

@rkpior: Nie myl Rogera (patrz link z mojego posta) z Rogersem ;)

Dodano: 05.11.2008 16:09 | Link #

EB Premium przez chwilę było produkowane też w samym Żywcu.

Dodano: 30.11.2008 21:04 | Link #

Powracając do tematu - chyba Państwa wszem i wobec czymś za niedługą chwilkę mocno zaskoczę... ;) :>

Dodano: 30.11.2008 21:31 | Link #

Sądzę, że masz zamiar walnąć recenzje EB Premium.... ciekaw jestem skąd Twe źródło ;)

Live win...dare fail
Dodano: 30.11.2008 21:51 | Link #

Vospyl - jak zwykle tylko z słusznego - z doświadczenia... ;)

39 Wyślij
Dodano: 30.11.2008 23:48 | Link #

hahahaha :D Carlos I Zaskoczyciel :D

Forum » przejdź wyżej