Forum » przejdź wyżej

Krakowiak

Dodano: 18.06.2008 09:33 | Link #

Ten wątek poświęcony jest piwu Krakowiak

Pierwszy post tego wątku założony został automatycznie przez system na żądanie użytkownika slobodan, który chciał podyskutować o tym piwie.
Podczas dyskusji prosimy pamiętać o zasadach obowiązujących na forum oraz nie zbaczać zbytnio z tematu.̣ۤ

W poście otwierającym dyskusję znajdują się także pewne ważne informacje związane z danym piwem, takiej jak historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu oraz kwestie związane z różnymi, bywa że współistniejącymi równocześnie, wersjami danego piwa.

Historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu w piwie Krakowiak

brak danych

Współistniejące różne wersje tego piwa

brak danych

Zapraszamy do dyskusji!

Różnych piw: 605 | Browarów: 200 | Państw: 28
Dodano: 18.06.2008 09:36 | Link #

Trzeba przyznać, że warka z przydatnością do spożycia 17.06.2008 wyszła IMHO wybitnie. Relakspol jest chyba najbardziej nierównym browarem przemysłowym w tym kraju, w efekcie czego zdarzają mu się zarówno kompletne klapy jak i warki wspaniałe. Osobiście do tych ostatnich zaliczyłbym właśnie spożytego wczoraj Krakowiaka. Słodowość wręcz różana, a przynajmniej takie posmaki sugeruje, smak delikatny i wyważony, a przy tym z konkretną i ciekawa goryczką. Do tego charakterystyczne cytrusiki, kojarzące mi się z nieodżałowanym Amber Ale pod marką Smocza Głowa... ech, szkoda że miałem tylko jednego tego Krakowiaczka...

Dodano: 18.06.2008 23:40 | Ostatnia edycja: 18.06.2008 23:43 | Link #

No co fakt to fakt, ale ten Krakowiak wyszedł Relakspolowi zacnie. W sumie nie przypominam sobie żebym pił lepszego. Za to Smocze Głowy, a nawet ich obecna inkarnacja i owszem smaczniejsze bywały. Dzięki Krakowiakowi w zabójczej cenie 69 groszy za flaszkie Browar Relakspol został oficjalnym sponsorem ME oglądanej na Delvish Arena wyposażonej w 14-calowy "telebim" ;))

Dodano: 19.06.2008 00:05 | Link #

Też słyszałem o tej "wspaniałej promocji" ;)
Niestety, gryzli był w Krakowie tydzień przed przeceną. A szkoda, poprosiłbym go o wykupienie hurtem wszystkiego dla mnie ;(

Forum » przejdź wyżej