Forum » przejdź wyżej

Magnus

Dodano: 18.09.2007 20:53 | Link #

Ten wątek poświęcony jest piwu Magnus

Pierwszy post tego wątku założony został automatycznie przez system na żądanie użytkownika slobodan, który chciał podyskutować o tym piwie.
Podczas dyskusji prosimy pamiętać o zasadach obowiązujących na forum oraz nie zbaczać zbytnio z tematu.̣ۤ

W poście otwierającym dyskusję znajdują się także pewne ważne informacje związane z danym piwem, takiej jak historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu oraz kwestie związane z różnymi, bywa że współistniejącymi równocześnie, wersjami danego piwa.

Historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu w piwie Magnus

brak danych

Współistniejące różne wersje tego piwa

brak danych

Zapraszamy do dyskusji!

Różnych piw: 605 | Browarów: 200 | Państw: 28
Dodano: 18.09.2007 20:56 | Link #

Zdobyłem - wypiłem - zaliczyłem. Ale nie wiem czy będę powracać. Chyba, że ktoś mi kiedyś powie, że nie jest już "cukrem dosładzane". Inaczej będę je raczej omijać szerokim łukiem...

Dodano: 20.09.2007 11:54 | Link #

Możliwe, że również będę miał okazje, w końcu browar Jagiełło otworzył sklep internetowy, ale po Twojej recenzji raczej skupię się na innych piwach przy kompletowaniu koszyka. ;)

Dodano: 20.09.2007 13:13 | Link #

Gdyby nie owo dosładzanie zapewne byłoby całkiem godnym piwkiem - i ważnym graczem na rynku (przynajmniej dla świadomych piwoszy). Chyba, że gustujesz w słodkich piwach...

Dodano: 22.09.2007 16:31 | Link #

Raczej nie bardzo. Ale może Magnus będzie wyjątkiem i do gustu mi przypadnie. ;)

Dodano: 29.09.2007 00:32 | Ostatnia edycja: 29.09.2007 00:33 | Link #

Jak dla mnie Magnus w smaku nieoc przypomina Jagiełłę Mocnego, którego z resztą bardzo lubię. Niestety odnoszę uporczywe wrażenie że do tego właśnie JM ktoś wsypał sporo cukru i czymś zabarwił. Magnus doskonale wpisuje się w "tradycję" produkcji w Polsce piw ciemnych dosładzanych cukrem (bleee). Podobno takowa istnieje. Dramat. Nie lepiej ten cukier w gorzelni, również należacej do Pana Jagiełły przerobić? Albo chociaż go odferementować!

Dodano: 29.09.2007 00:38 | Link #

Takie niestety gusta się nam wykształciły w społeczeństwie :(
A już szczególnie pokutuje jakieś bzdurne pojęcie, że ciemne piwo musi być jeśli nie ostentacyjnie słodkie - to przynajmniej "na pewno nie gorzkie!"
Nad czym bardzo boleję - bo żeby napić się porządnego ciemniaka muszę albo kupić piwo z importu, albo takowego samodzielnie dokonać, względnie poświęcić trochę czasu z życiorysu i uwarzyć sobie piwo samodzielnie...

Forum » przejdź wyżej