|
|
Dodano: 11.09.2007 20:20 |
Link #
Ten wątek poświęcony jest piwu Nakielskie Jasne
Pierwszy post tego wątku założony został automatycznie przez system na żądanie użytkownika slobodan, który chciał podyskutować o tym piwie.
Podczas dyskusji prosimy pamiętać o zasadach obowiązujących na forum oraz nie zbaczać zbytnio z tematu.̣ۤ
W poście otwierającym dyskusję znajdują się także pewne ważne informacje związane z danym piwem, takiej jak historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu oraz kwestie związane z różnymi, bywa że współistniejącymi równocześnie, wersjami danego piwa.
Historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu w piwie Nakielskie Jasne
brak danych
Współistniejące różne wersje tego piwa
brak danych
Zapraszamy do dyskusji!
Różnych piw: 605 | Browarów: 200 | Państw: 28 slobodan
|
|
|
Dodano: 11.09.2007 20:32 |
Link #
Nie mam zamiaru się multiplikować, więc daruję sobie wszystkie "ochy i achy" jakie z siebie wydawałem podczas pisania recenzji tego piwa. Interesuje mnie natomiast jego dostępność. Ktokolwiek widział - ktokolwiek wie? Im bliżej GOPu - tym lepiej...
Wożenie jednej jedynej partii raz do roku z Chmielaków to na moje potrzeby stanowczo za mało ;)
|
|
|
Dodano: 11.09.2007 22:38 |
Link #
Ja niewidziałem, ale kopnął bym się do 101 piw, może tam mają - choć wątpie.
Mateusz Dubiel, mdubiel@gmail.com mjd
|
|
|
Dodano: 12.09.2007 15:22 |
Link #
slobodan, ile tego przywiozles?
the_raven
|
|
|
Dodano: 12.09.2007 15:53 |
Link #
Kilka, a co? Masz do mnie jakiś interes w tej materii? ;)
|
|
|
Dodano: 12.09.2007 20:55 |
Link #
Jak juz masz dzielic tym cudem to ja bym tez chcial. Albo musisz zobowiazac ravena zeby sie podzieli chociaz ;p
zabol
|
|
|
Dodano: 12.09.2007 22:17 |
Link #
nie wychciewaj piwa, zabol :P
the_raven
|
|
|
Dodano: 12.09.2007 22:33 |
Link #
Jadę w przyszłym tygodniu do Brna, a zabol ma do odebrania nagrody z konkursu. Jeśli któryś z Was pofatyguje się żeby je odebrać "w locie" (uwaga! jadę PKSem!) to dorzucę "coś w butelkach" - ale Nakielskie akurat tylko do podziału. Za mało tego kupiłem, niestety...
|
|
|
Dodano: 13.09.2007 16:26 |
Link #
zabol na pewno sie pofatyguje! ;-)
zabol
|
|
|
Dodano: 27.12.2007 13:21 |
Link #
Nie wiem co koledzy pili na Chmielakach, ale mój egzemplarz spożywany jakiś miesiąc temu to był dramat. Zwłaszcza po przeczytaniu tych wszystkich "ochów" i "achów". Po 11,5 Blg spodziewałem się nieco treściwości a to co wypilem było zdecydowanie wodniste. Mocno rozczarowujące było to moje doświadczenie z NJ
delvish
|
|
|
Dodano: 27.12.2007 19:47 |
Link #
Nakielskie, które piłem całkiem niedawno nie umywa się (niestety) do tego, które piliśmy w Krasnymstawie. Nadal jest IMHO bardzo dobre, ale...
|
|
|
Dodano: 27.12.2007 23:03 |
Link #
Mi to krasnystawskie też o wiele bardziej smakowało, to - co zresztą można przeczytać w recenzji zalatywało mi mocno alkoholem, co w moim mniemaniu nie powinno mieć miejsca przy piwie z taką zawartością alkoholu! Gdyby nie to, na pewno poziom piw byłby równy.
Teraz mam pytanie: czy to nie jest tak że mniejsze browary mają problem z utrzymaniem "poziomu" każdej warki? Czy utrzymanie wszystkich parametrów smakowych z warki na warkę jest naprawdę takie trudne? Podobnie było ze Smoczymi Głowami, raz było lepiej, raz gorzej - ale nigdy tak samo? Jak to jest?
Mateusz Dubiel, mdubiel@gmail.com mjd
|
|
|
Dodano: 31.12.2007 02:04 |
Link #
Ja mogę tylko dodać, że na moją listę piw wzajemnie wykluczających się trafia para Saku Kuld - Nakielskie Jasne. Nigdy więcej się Nakielskiego po Saku nie napiję... smakowało mi po nim jak "prawie siekier", w dodatku kompletnie przesłodowany, bez jakiejkolwiek goryczki. Koszmar... Jednak Nakielskie powinno się pić solo, bez mieszania z czymkolwiek innym, a już na pewno nie z Saku Kuld ;)
|
|
|
Dodano: 03.01.2008 16:38 |
Link #
Dla mnie jest rownie smaczne co wczesniej. Ale to tylko moja opinia.
zabol
|