Forum » przejdź wyżej

Perła Chmielowa

Dodano: 23.06.2007 11:35 | Link #

Ten wątek poświęcony jest piwu Perła Chmielowa

Pierwszy post tego wątku założony został automatycznie przez system na żądanie użytkownika T00kie, który chciał podyskutować o tym piwie.
Podczas dyskusji prosimy pamiętać o zasadach obowiązujących na forum oraz nie zbaczać zbytnio z tematu.̣ۤ

W poście otwierającym dyskusję znajdują się także pewne ważne informacje związane z danym piwem, takiej jak historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu oraz kwestie związane z różnymi, bywa że współistniejącymi równocześnie, wersjami danego piwa.

Historia zmian zawartości alkoholu i ekstraktu w piwie Perła Chmielowa

brak danych

Współistniejące różne wersje tego piwa

brak danych

Zapraszamy do dyskusji!

Różnych piw: 605 | Browarów: 200 | Państw: 28
Dodano: 23.06.2007 11:39 | Link #

Jeśli chodzi o Perłę to polecam przy najbliższej okazji zajechać do Lublina i wypić Perłę z przybrowarnej knajpy na ul. Bernardyńskiej, jeśli smakowała wam Perła z butelki (mnie osobiście smakuje nieszczególnie) to ta "prosto z browaru" zapewniam że jest 2 jeśli nie 3 razy lepsza :)

Ostatnio jak tam byłem do każdego kufla dostawało się kromkę razowego chleba ze smalcem posypaną papryką..mmm.. :) Dawno nie byłem bo jeśli jestem w Lublinie to głównie samochodem ale szczerze polecam :)

Dodano: 23.06.2007 20:20 | Link #

Ja trochę Perły wypiłem mieszkając w Krakowie. Na moim osiedlu w "Kerfjurze" była najczęściej jedyną alternatywą wobec masówki. Szału może nie robiła - ale mnie nawet smakowała. Jeśli w przybrowarnej knajpie jest 2-3x lepsza niż z butli to hm... będę musiał znaleźć pretekst do odwiedzenia Lublina :D

Dodano: 16.09.2007 19:27 | Link #

Nie dziwie sie ze to piwo wygralo Chmielaki. Nie tylko swoja kategorie ale Chmielaki w ogole - 5,19 to byla najwyzsza ocena we wszystkich kategoriach wagowych. Perelka jest smaczna, ma swoj niepowtarzalny charakter i z piw jasnych rzeczywiscie prezentuje sie chyba najlepiej.

Howard! Dorwiemy Cie!
Dodano: 16.09.2007 21:08 | Link #

Piwo istotnie przepyszne, ale... zdziwiłbyś się dopiero jak smakowało niepasteryzowane ;)

Dodano: 17.09.2007 18:36 | Link #

Jak rozumiem lali takie w Krasnymstawie?

Howard! Dorwiemy Cie!
Dodano: 17.09.2007 20:05 | Link #

A i owszem - ze specjalnie oznaczonego kraniku ;)

Dodano: 17.09.2007 20:53 | Link #

no to za rok zabutelkujesz i przywieziesz tego troche w nasze rejony :D

Dodano: 17.09.2007 23:22 | Link #

A jeszcze czego - proszę wsiąść w busa i jechać z nami na Chmielaki :D

Dodano: 25.01.2008 17:36 | Link #

Wszyscy się tutaj bardzo pozytywnie wypowiadają na temat tego piwa. Nie wiem czy to mój gust czy spaprana partia, ale jak je piłem to miałem wrażenie jakby było "przypalone", spalenizną mi z niej jechało. Jeszcze raz ją wypróbuje i wtedy będę mógł być pewien.

Live win...dare fail
Dodano: 25.01.2008 18:01 | Link #

"Przypalane"? Brzmi to cokolwiek intrygująco ;)

Miranda Lotto :)
39 Wyślij
Dodano: 27.01.2008 23:40 | Link #

mi od pewnego czasu Perla bardzo smakuje ;) jak dla mnie jest taka "slodko-kwasna" :D do ciasteczek jest bombowa do mieska zreszta tez :D

Dodano: 16.02.2008 20:32 | Ostatnia edycja: 16.02.2008 22:02 | Link #

:((( wlasnie bylem w sklepie po perłe którą kupowałem kilka chwil wczesniej, a tu.... klops ktos wykupil..ledwo co ja sprowadzili do sklepu osiedlowego i juz zniknela:/ najlepsze ze kobieta sprzedajaca ten rarytas (jak na sklepy osiedlowe gdzie przewaznie jest tylko Tyskie badz Zywiec) zdziwiona spytala sie " czy to piwo jest takie dobre ze tak szybko zniknelo?" ;] w porownaniu do tych "piw" powszechnie dostepnych jest calkiem calkeim albo nawet wiecej;]..ps. to moj pierwszy wpis na forum (jupppi;)..

Dodano: 17.02.2008 21:27 | Link #

To masz chociaz Perle w spozywczym osiedlowym i sie ciesz. Tutaj jedyna szansa zeby ja dostac to tylko hipery.

Howard! Dorwiemy Cie!
39 Wyślij
Dodano: 17.02.2008 23:33 | Link #

kiedys sprzedawali mi Perle pod domem ale tylko ja ja kupowalem i nie ma :P co tylko jestem w sklepie to sie pytam kiedy bedzie ;P

Forum » przejdź wyżej