Forum » przejdź wyżej

Wieczór z browarem Kiper

Dodano: 06.12.2007 21:34 | Link #

Zgierska Kuźnia Piwna ma zaszczyt zaprosić na „Wieczór z Browarem Kiper”. Jest to druga, tego typu zorganizowana przez nas impreza (poprzednio gościliśmy browar Gab). Tym razem spotkamy się z Głównym Piwowarem Browaru Kiper, będzie bezpłatna degustacja wyrobów browaru oraz multimedialna prezentacja związana z warzeniem piwa w browarze Kiper. Dodatkową atrakcją będzie przygotowane specjalnie na nasz wieczór - piwo niefiltrowane.
Impreza odbędzie się w naszej siedzibie – Klub AgRafKa, Zgierz, ul. Mielcarskiego 1, w środę 12 grudnia 2007 r. o godzinie 19:00. Serdecznie zapraszamy.

UWAGA: Wstęp na imprezę jest oczywiście bezpłatny ale ze względów organizacyjnych przygotowaliśmy zaproszenia, które są do odbioru w Klubie już od dziś.

Dodano: 06.12.2007 22:20 | Link #

Gdyby nie fakt, że właśnie wróciłem z Piotrkowa pewnie bym pobiegł. Co radzę uczynić wszystkim tym co mają blisko a na imprezie w Szwejku ich nie było ;)

btw - witam na Piweczku :)

Różnych piw: 605 | Browarów: 200 | Państw: 28
Dodano: 07.12.2007 18:29 | Link #

Wczoraj w pospiechu zapomniałem się przywitać, przepraszam.
WITAM WSZYSTKICH GORĄCO i jeszcze raz zapraszam na środę gdyby ktoś nie mógł wsześniej wpaść po zaproszenie proszę dac znać a ja to załatwię.
Pozdrawiam.

Dodano: 18.12.2007 22:10 | Link #

Druga i zarazem ostatnia w tym roku impreza Zgierskiej Kuźni Piwnej z cyklu „Wieczór z browarem...” jest już za nami. Wszyscy, którzy odwiedzili w środowy wieczór Klub AgRafKa (a było nas ok. 50 osób) chyba nie żałują i choć na początku były małe problemy techniczne dalej spotkanie potoczyło się całkiem sprawnie i ciekawie. Duża w tym zasługa naszego gościa Andrzeja Gałasiewicza - piwowara z browaru Kiper, ojca (jak sam się określił) nowego produktu browaru, piwa pszenicznego Cornelius Weizen Bier, który prostymi słowami starał się odpowiadać na nasze pytania, zarówno te łatwiejsze jak i bardzo szczegółowe, jak np. pamiętny fragment dyskusji na temat twardości wody. Dokładnych pytań a tym bardziej odpowiedzi przytoczyć nie sposób ale informacją najbardziej elektryzujących była ta, że browar Kiper nadal ma ochotę nas zaskakiwać swoimi produktami, tym razem ma być to piwo pszeniczne ciemne i choć jest ono na razie tylko w planach jesteśmy pewni, że Browar swój pomysł zrealizuje.
Zwieńczeniem naszej imprezy była degustacja piw z browaru Kiper: Corneliusa, Pilsnera, Mocnego, Extra Mocnego oraz (choć niestety w małym gronie) piwa przeznaczonego na rynek chiński.
Duża frekwencja oraz pozytywne nastawienie browarów do naszego pomysłu jest dowodem, że formuła imprezy sprawdza się i na pewno będzie kontynuowana w przyszłym roku.

Dodano: 18.12.2007 23:25 | Link #

Kiper nadal ma ochotę nas zaskakiwać swoimi produktami, tym razem ma być to piwo pszeniczne ciemne

hm.... to już nie jest tajemnica?

Dodano: 19.12.2007 13:04 | Link #

Przekazując nam informację o planach warzenia ciemnej pszenicy nie proszono nas o zachowanie dyskrecji więc mam nadzieję, że za dużo nie napisałem. Chciałoby się powiedzieć, że konkurencja nie śpi ale w tej branży (pszenica) niestety śpi (Ciechan czy Cornelius to wyjątki potwierdzające regułę).

Dodano: 19.12.2007 20:02 | Link #

Ciemnej pszenicy jeszcze nie probowalem. Moze taka posmakuje mi bardziej od jasnej.

Howard! Dorwiemy Cie!
Dodano: 20.12.2007 11:16 | Link #

Ciemnej pszenicy jeszcze nie probowalem

No to na co czeka? Marsz do sklepu po ciemną pszenicę! :P

Dodano: 20.12.2007 14:41 | Ostatnia edycja: 20.12.2007 16:16 | Link #

[ slobodan napisał(a) ]
Ciemnej pszenicy jeszcze nie probowalemNo to na co czeka? Marsz do sklepu po ciemną pszenicę! :P

Racja najwyższy czas, pewnie łatwiej niż w/w piwko uda Ci się kupić to:
http://piweczko.org/pl/przegladaj/piwa/2234
i zapewniam że to też będzie dobry wybór

edytowano 20.12.2007 16:19
Slobodan: podlinkowanie odnośnika :)

Dodano: 21.12.2007 23:52 | Link #

Pojde - poszukam - sprobuje kupic ;-)

Howard! Dorwiemy Cie!
Dodano: 22.12.2007 20:27 | Link #

swieta ida - rodzinie zasugeruj ;D

Forum » przejdź wyżej