Wyszliśmy ze znajomymi odwiedzić miejsc parę w Krakowie z zamiarem spożycia trunku chmielowego. Trafiliśmy do CK Browaru (dla osób niezbyt znających Kraków podam, że jest to lokal, znajdujący się 5 minut drogi od rynku, nieopodal Teatru Bagatela). Spostrzeżeń mam kilka:
- piwo świetne, zwłaszcze Dunkel, dla samego smaku warto przyjść ponownie,
- wnętrze zadymione, właściwie możemy mówić o braku powietrza w lokalu, w ogródku piwo zdecydowanie lepiej smakuje. Knajpa w sam raz dla palaczy, znajdą się w swoim naturalnym środowisku;)
- toaleta płatna, w dzisiejszych marketingowych czasach dziwny zwyczaj zabiegania o klienta, dobrze, że zlikwidowano obowiązkową, płatną szatnię, która trzeba przyznać zniechęcała człowieka na wejściu.
Podsumowując - browar restauracyjny pełen studenckich klimatów z rewelacyjnym piwem, ale tylko na zewnątrz.
Forum
»
przejdź wyżej
Kraków, ul. Podwale 6, C.K. Browar
Smaczne piwo w złych warunkach.
|
Marta
|
|
|
Dunkel rzeczywiście świetny - całkiem niedawno byliśmy z mjd i smakował wyśmienicie. W środku było już dużo lepiej jeśli chodzi o tzw. "siekierę". W zasadzie było prawie czyste powietrze. Tyle, że byliśmy na piwie wczesnym popołudniem i był to pierwszy z lokali, które objazdowo zaliczyliśmy przez całe popołudnie/wieczór :) Różnych piw: 605 | Browarów: 200 | Państw: 28
|
|
|
Dodano: 04.05.2007 22:12 |
Link #
To ja się na ten CK uparłem aczkolwiek stanowczo stwierdzam że byłem tam po raz pierwszy i ostatni... Piwo dobre to chwale, sam lokal jako taki też niczego sobie - wielki olbrzymi hol z dużą ilością stolików. Większość było zajęte. Do tego straszna siekiera i hałas, ciężko było rozmawiać. Lokal dobry na wypady większymi grupkami osób które potrafią głośno rozmawiać :) Na zewnątrz nie miałem okazji usiąść bo po primo: było zimno, po secundo: padał deszcz ;> Mateusz Dubiel, mdubiel@gmail.com
|
|
|
Dodano: 04.05.2007 22:40 |
Link #
Nigdy nie mów nigdy. Ja się jeszcze z miłą chęcią napiję CK piwek. Byle na świeżym powietrzu. Chyba, że CK Browar przystąpi do tej akcji :D Różnych piw: 605 | Browarów: 200 | Państw: 28
|
|
|
Dodano: 04.05.2007 22:46 |
Link #
Lokal bez Papierosa to ja bym chętnie widział u siebie, z wielu powodów. Mateusz Dubiel, mdubiel@gmail.com
|
|
|
browarorestauracja ma filię - lokal Gilda na Garbarskiej, gdzie można napić się co prawda tylko Jasnego, ale w kulturalniejszych warunkach. e-prezes.deviantart.com
|
14
Wyślij